fbpx

Et soveværelse, du elsker at vågne op til

Sy interiør til soveværelset

  Lav dit drømmesoveværelse

Marts – en måned fyldt med overraskelser. Titter solen frem og byder foråret tidligt velkommen i år? Eller skal vores gader fortsat være dækket af sne? Uanset hvad, benytter vi lejligheden til at opdatere soveværelset, så det føles rart at være der uanset årstiden. Soveværelset skal være et sted, du elsker at vågne op til.

Sy interiør til soveværelset

Soveværelset før

Blomstret, romantisk tapet med et landligt udtryk.

Forbered dig på nye årstider

Det fantastiske ved denne måned er, at den er perfekt til forberedelser. Det er for tidligt at slænge ude på solsengen (i hvert fald i de nordiske lande), men måske begynder vi så småt at bruge mere og mere tid ude i haven. Men hvorfor ikke også bruge den tid på at forberede huset indendørs, så det blive ekstra hyggeligt at krybe ind i varmen, når efteråret atter banker på. Når først det er blevet tid til at finde den strikkede trøje og the-kruset frem, er det skønnest, hvis hjemmet er et sted, der emmer af hygge. Med små, enkle midler kan du skabe denne afslappende følelse, som er så rar efter mange timer på arbejdet. Jeg ved ikke, hvad du synes, men jeg tror, at soveværelset er et meget vigtigt sted. Det er her, jeg får ny energi og har en stille stund for mig selv, hvis jeg har brug for det.

Renoveringen

Det første skridt i renoveringen af vores soveværelse var at fjerne det gamle tapet. Det viste sig at være et mere tidskrævende projekt, end hvad jeg havde troet. Efter et par besøg hos malerforretningen, svedige aftentimer og mange tårer lykkedes det os endelig at få væggene klar. Jeg havde læst så meget positivt om kalkfarve inden projektet. At den var let at påføre, at man får lov at være kreativ under processen, det flotte udtryk og at den dækker godt – selv med kun ét lag maling. Det var derfor helt afgjort, at vi ville bruge kalkmaling til soveværelset. Men der opstod mange problemer for os, fordi vi havde et gammelt tapet, dårligt isolerede vægge m.m. Vi gav selvfølgelig ikke op, og resultatet var helt klar det værd.

Det var meget mere udramatisk, når det kom til tekstilerne til rummet. Jeg forsøger altid at få noget grønt ind i rummet, og jeg ønskede derfor at sy en ”krukke” til en stor plante, jeg havde. Det er sjovt at ændre på noget, vi ellers er vant til, skal se ud på en bestemt måde. I dette eksempel noget så enkelt som en krukke. At placere en plante i en krukke og derefter beklæde krukken med stof skaber et meget blødere udtryk. Det er også en fryd for øjet! Det samme gælder billeder. Det er for mange forbundet med fotografier eller smukke, håndmalede kunstværker. Men det behøver det faktisk slet ikke at være. Forestil dig, hvor smukt det kan være at tørre de fineste engblomster og indramme dem, eller hvorfor ikke brodere en fin tekst eller motiv på et stykke stof med din broderingsmaskine?

Sy interiør til soveværelset

Soveværelset efter

Jordnære farver og et rustikt, boheme-udtryk.

En stille oase med håndlavede detaljer

Vi lever i en tid, hvor vi køber flere ting end nogensinde, men jeg vil stadig tro på, at mange forsøger at blive mere bevidste om deres forbrug. Redesign og second hand bliver mere og mere populært. At skabe sit eget, unikke udtryk i tøj, indretning og kunst uden at være designer eller uddannet men blot til personlig brug, virker som en trend, der er kommet for at blive. Da jeg fandt en puf på et loppemarked, besluttede jeg mig for at tage den med hjem og ombetrække den. Ved hjælp af nogle helt enkle midler skabte jeg et helt nyt betræk til puffen og dermed også en skøn siddeplads på soveværelset. Jeg ser frem til at putte mig ind på soveværelset sommer, efterår, vinter og forår. At vågne op i en stille oase med håndlavede detaljer, kan ikke andet end at være en skøn, inspirerende start på dagen.

Jeg håber, at du kunne lide forvandlingen! Husk at holde øje med bloggen. Vi vil nemlig gennem hele måneden lægge gratis opskrifter ud på de omtalte syprojekter.

Hav det rigtig godt,

Matilda

Produkter i projektet

Vis
Ikke på lager
8 295,00 DKK

En tanke om “Et soveværelse, du elsker at vågne op til

  1. Stine Eriksen siger:

    Meget flotte og inspirerende indretningsideer. Jeg får helt lyst til at lave mit eget soveværelse om!

Kommentar er lukket