fbpx

Grillforklæde i kunstlæder

Grillforklæde i kunstlæder

Sy dit eget grillforklæde

Indvig grillsæsonen med et grillforklæde, der passer til den mesterkok, du er. Stoffet består af kuntlæder på ydersiden, stribet, blødt bomuldsfór på indersiden og justerbare stropper for at sikre en behagelig pasform. Derudover har forklædet også en praktisk lomme og en hank til viskestykker, der giver en følelse af grillluksus.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

Kunstlæder 100cm/150 cm bredde

Bomuldsstof 100cm/150 cm bredde

Træknapper eller metalspænder

Svenska Mönster 1-V-12

01| Skær til

Tegn mønstrene til forstykke, lomme, nakkestrop, taljestropper og hank. Skær eller klip kunstlæderet ud: forstykke, lomme, hank, nakkestrop og to stykker til stropperne i taljen. Skær eller klip bomuldsstof ud til fór: forstykke.

Grillforklæde i kunstlæder
Grillforklæde i kunstlæder

02|Lommen

Indsæt en ny Organ skindnål #90 og tråd symaskinen med WonderFil Designer sy- og overlocktråd. Jeg valgte farvenummer 889, som passer godt til kunstlæder. Montér rullefoden, som glider godt over stoffet uden at sidde fast. Fold den øverste del af lommen og læg den op med dobbelte ligesømsstikninger med 5 mm mellemrum, stinglængde 4. Placer lommen i henhold til mønstermarkeringerne, fold alle kanter ind og sy fast med dobbelte stikninger.

03|Hank til viskestykker

Fold hanken dobbelt med retsiden udad. Sy en ligesømsstikning med stinglængde 4 rundt langs alle fire sider et par mm fra kanten. Montér knaphulsfoden, læg knappen i knappeholderen, der afmåler den korrekte størrelse til knaphullet, og sy et knaphul i henhold til mønstermarkeringen. Sy hanken fast på retsiden af forklædet.

Grillforklæde i kunstlæder
Grillforklæde i kunstlæder

04| Nakkestrop og taljestrop

Fold begge taljestropper dobbelt og sy en ligesømsstikning med stinglængde 4 rundt langs alle fire sider et par mm fra kanten. Gentag ved nakkestroppen. Monter knaphulsfoden, læg knappen i knapholderen, som måler den korrekte størrelse af til knaphullet, og sy to knaphuller i den ene ende af nakkestroppen.

05| Sy knapperne fast

Jeg anvender knapfoden til at sy knapperne fast med. Den holder knapperne på plads, jeg har fuldt overblik, og det går utroligt hurtigt at sy mange knapper fast. Vælg zigzag med stingbredde 3,5 og sænk transportøren. Tape knappen fast til hanken samt knappen til nakkestroppen. Sænk nålen ned i knappens venstre hul. Sy ca. 7 zigzagsting, træk lange tråde ud på bagsiden og fæstn trådenderne med hånden.

Grillforklæde i kunstlæder
Grillforklæde i kunstlæder

06| Fór

Montér nakkestroppen og taljestopperne med nåle. Placer og montér bomuldsforet med nåle ret mod ret på forklædets forside. Sy med ligesøm, stinglængde 3, rundt langs forklædet. Lad en åbning være i bunden til at vende stoffet. Fra retsiden sys en stikning langs forklædet et par mm fra kanten, stinglængde 4. Sørg for, at fóret ikke ses fra retsiden.

For større effekt på stikningerne rundt om lommen og hele forklædet, kan du montere Organ Skindnål #100 og tråde overtråden med Wonderfil Spagettitråd. Behold den tyndere tråd som undertråd.

Held og lykke med syningen!

Det vil være meget inspirerende, at se dine projekter. Så hvis du syr et grillforklæde og lægger der ud på Instagram, vil vi blive meget glade, hvis du vil tagge os med #janomescandinavia #minjanome

Hilsen,

Marie

Produkter i projektet