fbpx

Klassisk og sødt – Sy et hårbånd

Sy et hårbånd

Klassisk og sødt – Sy et hårbånd

Kender du det, at du har det perfekte outfit klar, men samtidig har dit hår bare en af de der dage? Jep, jeg snakker om den kendte ”dårlige hårdag”, som de fleste kvinder nok kender til. På en sådan dag, bliver hårpynt ofte min redning.

Materialer og tilbehør

Decobob-tråd

Knappenåle

Målebånd

Sikkerhedsnål

Sy et hårbånd

01| En idé vækkes

Jeg havde en fin, grøn bluse på, men mit hår ville ikke rigtig samarbejde. Jeg besluttede derfor at lave mit eget hårbånd, så jeg fandt noget smukt, grønt velourstof frem. Hvis du har tid og lyst til at gøre det samme, skal du blot følge de nedenstående steps. Jeg lover dig, det er meget hurtigt at lave!

02| Forberedelser

Vær opmærksom på, når du bruger strækstof, at du klipper stoffet langs stræksiden. Strækstoffer er mere elastiske den ene vej, og vi vil gerne udnytte denne del. Det er rarest at ende ud med et pandebånd, der er elastisk, så det ikke strammer om hovedet 🙂

Sy et hårbånd
Sy et hårbånd

03| Mål og klip forsigtigt

Du skal bruge to stykker stoffer i den samme størrelse. Hvis du anvender strækstof, anbefaler jeg dig, at du klipper stykkerne 52 cm lange og 13 cm brede. Hvis dit stof ikke er elastisk, vil jeg anbefale dig at tilføje et par centimeter til længden – du kan justere længden senere i projektet.

Klip nu stoffet i de anviste mål og vær omhyggelig med at klippe lige, da det ville lette arbejdet, når du skal sy.

04| Fold og fæstn med sikkerhedsnåle

Fold stoffet, retsiderne sammen (vrangsiderne udad). Sæt knappenåle i stoffet på langsiden. Lad de korte sider være åbne. Hvis du anvender tungt og tykt stof, skal du være opmærksom på, at stoffet er fæstnet ordentligt, så du sikrer, at det ikke bevæger sig, når du skal til at sy.

Sy et hårbånd
Sy et hårbånd

05| Sy zigzagsting

Når du har monteret knappenålene fra start til slut på langsiderne, skal du vælge Zigzagsting på din symaskine. Efterlad et lille sømrum på 1/4”. Hæft stingene i begge ender. Husk ikke at sy over knappenålene men fjern dem efterhånden, som du kommer til dem.

06| Vend stoffet

Når du har syet langsiderne sammen, skal du vende stoffet, således at retsiden nu vender udad. Dette kan godt volde lidt problemer, så her kan du evt. bruge en sikkerhedsnål som hjælp.

Sy et hårbånd
Sy et hårbånd

07| Arranger

Når du har vendt de to bånd, skal du placere dem på et bord som vist på billedet. Det nederste bånd skal vende horisontalt med sømmene opad. Det andet bånd lægger du oven på, i midten af det første bånd, vertikalt og med sømmene vendt nedad.

Fold nu båndende, som de efterfølgende billeder viser – sømside mod sømside. Du bør nu have en ”knude” i midten. Du kan altid justere båndende lidt, hvis du ikke er helt tilfreds med første forsøg.

Sy et hårbånd

08| Sy sammen

Når du har samlet hårbåndet, skal du fæstne med sikkerhedsnåle og bagefter teste det på dit hoved.

Vælg ligesøm og sy over alle otte lag. Sy et par gange på tværs og husk at hæfte i starten og slutningen af sømmen. Til sidst skal du klippe det overskydende stof væk og vende hårbåndet.

Sy et hårbånd

Ta-daa!

Dit hårbånd er klar til at redde dagen! Tag os gerne på instagram #janomescandinavia @janomescandinavia #minjanome og vis os dit hårband 🙂

Hilsen,

Tiina

Sy et hårbånd

Produkter i projektet