fbpx

Quiltede grydelapper

Grydelapper

Grydelapper

Hvorfor ikke sy et eller flere grydelapper, som passer perfekt til det bord, du skal dække til den næste grillfest? Disse grydelapper er hurtige at sy, og det er en super værtindegave eller et hyggeligt projekt, hvis du skal have brugt nogle vat- og stofrester. Så sæt i gang!

Grydelapperne måler 24 x 24 cm, når de er færdige, men det er bedst at quilte et stykke, der er lidt større og klippe det til, før skråbåndet sys på.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

Kai Rullekniv 45 mm

Olfa Lineal 60 cm

Kai Skræddersaks 10″

Store knappenåle eller quiltenåle

Markeringspen eller maskeringstape

Clips eller limpen til stof

Dongeri eller kraftigt stoff i linned

Bomuldsstof

Tyndt bomuldsvat

Stort snørehul

Sy grydelapper

01| Skær til

Skær 2 kvadrater denim på minimum 28 x 28 cm. Skær 3 kvadrater tyndt (eller 2 stk. mediumtykt) bomuldsvat på minimum 28 x 28 cm. Sammensæt lagene med vatstykkerne imellem denimstykkerne og fæstn med quiltenåle.

02| marker

Sæt en ny Organ Quiltenål #90 i symaskinen og tråd med WonderFil Tuttitråd – jeg valgte farve 21. Vælg ligesøm, stinglængde 3 og standardzigzagfod. Brug et markeringsværktøj til at tegne diagonale linjer (45 graders vinkel) med 2,5-3 cm afstand mellem linjerne. Alternativt kan du bruger markeringstape og flytte det, efterhånden som du syr. Fortsæt quiltningen den modsatte vej på samme måde.

Sy grydelapper
Sy grydelapper

03| Renskær

Markér hjørnernes afrunding med bunden af en trådrulle eller lignende. Renskær kanterne således at grydelapperne måler 24 x 24 cm.

04| Forstærkning

Tråd symaskinen med Wonderfil Konfettitråd; jeg valgte farve 101. Sy en søm helt ud til kanten efter klipning. Det forstærker quiltesømmene og stabiliserer arbejdet, før kanten skal sys på.

Sy grydelapper
Sy grydelapper

05| Skråbånd

Lav dit eget bånd af en strimmel stof (mine strimler var 4,5 cm brede) eller brug et færdigt skråbånd af den brede slags. Sy skråbåndet fast fra vrangsiden.

Når du syr skråbåndet fast, er det smartest at placere trykfodens kant langs kanten af stoffet og placere nålen der, hvor den rammer den fold, du skal sy i. I dette tilfælde placerede jeg nålen lidt til venstre. Med Easy Jeans kan du finjustere nålepositionen, således at sømmen bliver placeret præcist, hvor du vil have den.

06| næsten færdig

Fold skråbåndet, så det så vidt muligt skjuler sømmene og fæstn med Wonder-clips eller limpen. Hvis du bruger limpen, så kom ikke limen på der, hvor du skal sy stikningen, men kom det hellere på ind mod folden.

Sy grydelapper
Sy grydelapper

07| Snørehul

Klip et hul og montér snørehullet ud fra de instruktioner, der følger med pakken.

Hurra! Grydelapperne er klar til grillfesten.

Jeg håber, du kunne lide projektet. Vi vil blive rigtig glade, hvis du lægger et billede ud af dit projekt på de social emedier. Hvis du gør, så tag os gerne med #janomescandinavia #minjanome

Hilsen,

Marit

Produkter fra projektet

Vis
Ikke på lager

Mekaniske

Easy Jeans 1800

4 195,00 DKK