fbpx

Ridebukser i blød stretch med broderi

Sy ridebukser

Ridebukser i blød stretch med broderi

Ridebukserne er til for at beskytte benene mod skavsår og give dig et bedre greb i sadlen. Sømmene på ridebukserne placeres, såde ikke skaber ubehag. Jeg valgte at sy et par behagelige ridebukser i blød stretch og brodere et smukt hestehoved på hoften.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

Knappenålr

Målebånd

Stretchstof 120cm/150 cm bred

Ruskindsimitation 60 cm/150 cm bred

Strygbar og afrivbar stabilisering

Sy ridebukser

01| Klip ud

Jeg valgte et tights-mønster fra Svenske Mønster, 4V07, men ændrede det en smule, så bensømmene blev placeret på ydersiden i stedet for på indersiden af benene. Tegn mønsterdelene op og tegn med frihånd et mønster til det imiterede ruskind. I stretchstof klipper du to ben ud, hvor for- og bagsiden er uden indersøm. Fold bunden: 2 stk. 15 x 22 cm og linning: 15 x 70 cm. Klip 2 dele ud af det mønster, du tegnede til ruskindimitationen.

02| broderi

Importer broderidesignet i jef.-format. Jeg købte mit broder på emblibrarys hjemmeside. Indsæt en ny Organ Blue Tip-nål #75 og tråd broderimaskinen med WonderFil Splendor-broderitråd til overtråden efter de farveforslag, der følger med broderiet. Monter spolehuset med gul markering, som har en højere trådspænding, der trækker overtråden ned mod vrangsiden og sikrer et smukt broderi. Tråd med WonderFil Deco Bob som undertråd. Stryg stabilisering på det ene bukseben, der hvor du ønsker, at broderiet skal sidde. Monter i broderirammen, vælg med fordel magnetklemmerne, som følger med Skyline S9. På den måde strækkes stoffet ikke på samme måde, som hvis du monterer en indvendig ramme. Placer op til flere lag afrivbar stabilisering under rammen afhængig af stof og broderi. Broder designet. Stryg på bagsiden.

Sy ridebukser
Sy ridebukser

03| Ruskindsimitation

Tråd overlockmaskinen med matchende WonderFil Designer Overlocktråd. Jeg valgte Tahuna Sand, farvenummer 899, som passer perfekt til mit stof. Sy overlock med 4-tråds overlock rundt langs begge ruskindsimitationsstykkerne. Denne søm vil være synlig. Placer ruskindsstykkerne på buksebenet. Monter Organ Microtex-nål #70, der problemfrit syr igennem det kompakte materiale. Tråd Skyline S9 med en WonderFil Deco Bob-tråd; en tynd tråd, som næsten er usynlig på forsiden. Monter den smalle overtransportør med en smal fod for at opnå synkroniseret transort at to forskellige materialer. Vælg superstretch-søm #14 og sy ruskindsimitationen fast på benet.

04| Sidesøm og skridtet

Med 4-tråds overlock sys først sidesømmene sammen og derefter skridtsømmene.

Sy ridebukser
Sy ridebukser

05| Fold og linning

Sy benenes foldede stykker og linning sammen med en 4-tråds overlocksøm. Fold dobbelt og sy fast i bunden og i linningen. Stryg.

Held og lykke med syningen!

Hvis du lægger et billede ud af dit færdige projekt på de sociale meder, må du meget gerne tagge os med @Janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Hilsen,

Marie

Produkter i projektet