fbpx

Skab et bæredygtigt klædeskab vha. redesign

  Redesign aflagte tekstiler

I en verden, hvor mængden af store modetøjskæder øges, efterhånden som vores planets ressourcer bliver mindre, er det tid til at fremstille tøj på en mere bæredygtig måde.
Vores tema denne måned er redesign, hvilket vil sige, at vi vil fokusere på at anvende stof, vi allerede har liggende. Ved at redesigne, kan du lave fantastiske nye produkter ud af gamle. Dermed vil du smide færre materialer ud for i stedet at give det nyt liv som en del af dit nye design.

Upcycling og redesign

Vi siger ikke, at du helt skal stoppe med at købe stof og andre materialer. Vi vil bare gerne inspirere dig til at prøve noget sjovt og udfordrende! Prøv at tænke over, hvad du f.eks. kan redesigne – det kan være nogle gamle gardiner eller en dug.
Jeg har fået en hel del gamle men virkelig smukke stoffer fra min bedstemor og mor. Først troede jeg, at de ville være en smule for retro, men nu er jeg helt vild med dem. Jeg har f.eks. fået en aflagt dug, som jeg helt sikkert vil lave om til et stykke tøj.

Redeseign

Skær, klip og skab

Vi kender alle de dage, hvor det at rydde op i skabet virker som en uendelig opgave. Det tog mig noget tid at indse alle de muligheder, disse stykker tøj kan give: gamle bukser, der er slidte i benene, kan sys om til et par shorts, og en skjortekjole, der alligevel ikke rigtig var min stil, blev lavet om til patchworkstykker i stedet.

En anden god idé er at se, om du kan kombinere flot tilbehør, til dit redesign. En helt almindelig top kan piftes op ved at tilføje en fin perlekæde til toppens halslinje.

Tips og tricks

Brug dit aflagte tøj og tilbehør til redesign. Brug f.eks. knapper fra aflagt tøj i dit nye design og klip det gamle tøj til patchworkdele.

Hvis du har tøj, du ikke kan bruge til redesign, så giv det til genbrug i stedet for bare at smide det ud.

Trænger du til noget nyt stof? Tjek først den lokale genbrugsbutik.

Når du køber nyt stof, så gå efter organisk og miljøvenligt stof samt The Global Organic Textile Standard (GOTS)-certificering.

Lad din kreativitet blomstre! Tænk ud af boksen. Du vil blive overrasket over, hvor sjovt det er at redesigne.>p/>

Redeseign

Find inspiration

Denne måned vil vi inspirere dig til at redesigne vha. redesign-projekter, vi tidligere har lavet. Allerede nu kan du få inspiration ved at læse vores guides til at lave en brødkurv af stofrester eller en smuk skjorte af Ingrid Vik Lysne.
Hvis du leder efter mere inspiration, kan vi anbefale Jenny Skavlans bog “Sy om igen”.
Du kan også få inspiration fra disse Instagramprofiler: @ingridviklysne og @ingridbergtunsyr.
Hvis du er vild med at redesigne, kan du deltage i et kursus til Sew Nordic 2020, hvor Ingrid Bergtun underviser begge dage. Læs mere på www.sewnordic.net.

Redeseign

Vi vil meget gerne se dine redesignprojekter, så tag os endelig med
#janomescandinavia på de sociale medier.

Hilsen,

Tiina