fbpx

Sy en kimono

Sy en kimono

Sy en kimono

Fyld badekaret med hjemmelavet, velduftende badesalt og nyd forårets første afslappende morgenbad ude i solen. Svøb dig derefter ind i en smuk, mønstret kimono, som du nemt selv kan sy. Sy din kimono i et tyndt og let bomuldsstof, i lunt fleece eller hvorfor ikke lave en kimonobadekåbe i frotté.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

Målebånd

Bomuldsstof 300 cm, 150 cm bred

Svenska mönster 2H07

01| KLIp til

Tegn mønsteret til forstykke, bagstykke, krave/kant og bindebånd. Skær eller klip alle dele ud i bomuldsstoffet. Hvis stoffet er mønstret og har en retning, skal du være opmærksom på, at alle mønsterdele klippes ud i samme retning.

02| Zigzag

Indsæt en ny Organ Universalnål #80 og tråd symaskinen med WonderFil Konfetti bomuldstråd. Jeg valgte farve nummer KT905, der passer perfekt til den lysegrå bund i mit bomuldsstof. Vælg zigzag, stingbredde 4 og stinglængde 2. Zigzag rundt langs alle de dele, der ikke skal foldes eller vendes.

Sy en kimono
Sy en kimono

03| Sy skuldersømme, ærmer og sidesøm.

Vælg ligesøm med stinglængde 2,6. Placer forstykket mod bagstykket, ret mod ret. Fæstn med knappenåle og sy begge skuldersømme. Fæstn ærmerne i ærmehullet med nåle, ret mod ret, og sy dem fast. Fæstn ærmer og side, ret mod ret, og sy begge siderne sammen. Stryg.

04| Krave/kant foran

Kraven er delt i to dele. Fæstn de to dele sammen med knappenåle, og sy sammen, således at du får én lang sammenhængende krave. Kravens midtersøm fæstnes på midten bag på kimonoen med knappenåle. Fortsæt med at fæstne med knappenåle rundt langs halsen og nedover midten på forstykket. Sy kraven fast. Sy en stikning langs kraven. Ved at øge stinglængden til 4, bliver stikningen lidt fyldigere.

Sy en kimono
Sy en kimono

05| Fold ærmer samt bunden

Lav en dobbeltfold på 2 x 2 cm på ærmer og i bunden af kimonoen. Læg ærmer og bund op.

06| Bindebånd

Fold båndet på midten på langs og sy langs hele længden. Vend båndet, stryg og fold ca. 1 cm i enderne. Sy enderne sammen så tæt på kanten som muligt og lav en stikning rundt langs hele båndet.

Sy en kimono

Held og lykke med syningen!

Jeg håber, at du kan lide kimonoen! Hvis du lægger et billede ud af dit færdige resultat på de sociale medier, så tag os gerne: @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Hilsen,

Marie

Produkter i projektet