fbpx

Sy en lille taske i skind

Skinnskjørt og Janome Decor Computer 6030

Lær, hvordan du kan sy en lille taske med glidelås af en skindnederdel.

Tidligere på efteråret købte jeg en gammel lædernederdel på et loppemarked. Skinnet var meget stift og mange af sømmene var gået i stykker. Derudover var foret begyndt at stikke uden for nederdelen. Det var alt i alt ikke så fristende at bruge nederdelen, som den var. Grunden til, at jeg købte nederdelen på trods af sine fejl og mangler, er, at skindet er et godt kvalitetsmateriale, som er sjovt at redesigne! Her viser jeg dig, hvordan jeg syede en lille taske af nederdelen:

Sy grydelapper

Lynlåsen, jeg brugte, var ca. 20 cm lang. Jeg glippede derfor et stykke ud af nederdelen, som målte 21cm x 32cm. Jeg var lidt spændt på, om saksen kunne klare opgaven, men min kære KAI PRO-saks klippede gennem skindet, som var det smør.

Sy grydelapper

Derefter syede jeg lynlåsen fast. Mange tror, at man skal have en special symaskine for at sy i skind. Min erfaring er, at det går helt fint med en almindelig symaskine, så længe du bytter den almindelige nål ud med en, der kan sy i skind. Min DC6030kunne i hvert fald sagtens klare jobbet.

Skinnveske diy
Sy grydelapper

Sådan så det ud, da jeg havde syet lynlåsen på rektanglets korte sider.

Sy grydelapper

Derefter vendte jeg stoffet, således at bagsiden vendte udad og med glidelåsen i toppen. Så syede jeg igen hver af siderne – fra glidelåsen og ned til bunden. Så var det ellers bare at vende tasken igen og sørge for, at hjørnerne bliver trykket på plads. Og voila, så var skindnederdelen blevet til en lille taske, som kan fyldes med hvad som helst – f.eks. sysager 🙂

Sy grydelapper

Ingrid Vik Lysne

Har du lyst til flere syopskrifter? Læs mere på Ingrids blog:
Ingridviklysne

I Ingrids syrum