fbpx

Sy picnictæppe

Picnictæppe

Sy picnictæppe

I vores sommerfridage er det rart at kunne tage frokosten eller aftensmaden med ud i det fri. Vi syr derfor et vandtæt picnictæppe, hvor man ikke ender med at tage hele sandstranden eller skoven med hjem. Tæppet er desuden nemt at rulle sammen og tage med hjem takket være de fastsyede reb.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

Janome Skyline S3

1/4″-fod

Overtransportør

KAI Skæremåtte

KAI rullekniv

KAI Sysaks

Bomuld og/eller linned, der måler 150 x 70 cm (gerne 3 forskellige slags), eller 9 viskestykker

Voksdug ca. 140 x 195 cm

Vat ca. 140 x 195 cm eller en dyne

01| klip til

  • Stof 1: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømrum)

  • Stof 2: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømrum)

  • Stof 3: 3 rektangler 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sømrum)

Alternativt kan du skære sømkanterne væk på 9 stk. viskestykker i forskellige farver og mønstre. Vær opmærksom på, at alle viskestykker skal have samme mål.

02| Forberedelser

Start med at skære alle rektangler til fra tre forskellige tekstiler. Skæremåtten og rullekniven er fremragende værktøjer til at få nøjagtigt de samme mål på alle rektanglerne. Monter derefter en ny Organ universalnål #80. Tråd symaskinen med WonderFil Konfetti bomuldstråd både som over- og undertråd. Monter 1/4 inch-foden for nøjagtigt sømrum og vælg ligesøm til patchwork, søm Quilt 02, stinglængde 1,8 for tætte, holdbare sømme.

03| sy sammen

Sy alle rektanglerne sammen i 3 x 3 rækker til et stort patchworktæppe. Placer vattet under patchworktæppet og monter den brede overtransportør. Monter en ny Organ Top Stitch-nål #90. Vælg ligesom med lange sting 4. Quilt et valgfrit mønster over hele tæppet, således at vattet holdes sammen med selve patchworktæppet. Jeg valgte at quilte diagonalt over hele tæppet.

Tip: Jeg undlod at quilte igennem voksdugen for at få en vandtæt bagside.

04| Sy

Placer voksdugen ret mod ret mod patchworktæppet. Fæstn to dobbelte reb med nåle midt på den ene kortside med ca. 30 cm mellemrum. Sy rundt langs hele tæppet med overtransportøren og ligesøm, stinglængde 3. Lad en lille åbning være på den ene langside, så du kan vende tæppet. Vend tæppet og sy hullet sammen i hånden.

Picnictæppe

Tillykke

Jeg håber, du bliver glad for resultatet!

Marie

Produkter i projektet