fbpx

Sy yogasæt

Min datter har, som så mange andre, fået øjnene op for yoga: en livstilsfilosofi, der handler om helse og balance som en vigtig og naturlig del for o

At kombinere syning med yoga er en fantatisk kombination, idet syning, i hvert fald for mig, giver både energi og velbehag. Matilda ønskede bløde og elastiske trøningsbukser med sømme, der ikke gnaver mod kroppen, og med en høj talje. En blød top – gerne med bløde kantbånd og med elastiske snøre i bunden.

Alt du skal bruge, ser du på billedet nedenfor.

01.

Jeg brugte

  • Til de to toppe samt træningsbukserne brugte jeg stof egnet til træningstøj.

  • 32 mm brede kantebånd af interlock eller af det elastiske jerseystof.

  • Overlocktråd og Woolie lock-tråd

  • Sytråd

  • Overlock-, coversøm- og symaskinenåle #80

  • En god saks

  • Rullekniv, lineal og skæremåtte

  • Nåle og et målebånd er også godt at have

02.

Jeg kan godt lide at sy efter Svenska Mönster.

Jeg fandt et fint mønster, som passer til min datters ønsker. Det hedder “Sporty Spice”.

Jeg brugte træningsstof til træningsbukserne og den super elastiske tråd, Woollie Lock. En tråd, som du sikkert kender fra undertøjssømme.

03.

Jeg startede med at tegne alle delene fra mønsteret af og klippe ud til træningsbukserne.

Over overlockmaskinen og en 3-tråds bred fladlock, griberne trådet med Woollie Lock til superelastiske sømme og nålen trådet med WonderFil Designertråd, syede jeg alle dele sammen efter opskriften, som kommer med mønsteret.

NB! Når du syr fladlock, skal du placere vrangsiderne mod hinanden. Linningen syede jeg sammen med en 4-trådet overlocksøm.

04.

Forneden brugte jeg coversømsmaskinen og folder med smal tvillingefold. Griberen trådede jeg med Woolie Lock for at opnå super elastiske sømme og nålene med WonderFil overlocktråd Designer.

05.

De to toppe klippede jeg til efter mønsterets dele. Jeg syede skuldersømmene sammen med en 4-trådet overlock og kantede derefter toppens hals og armhuler vha. kantebåndsapparatet, 8mm. Derefter er det bare at følge opskriften, som følger med mønsteret.

I bunden af toppen brugte jeg coversømsmaskinen og foldede med smal tvillingesøm. I bunden af den lilla top førte jeg en snor ind i kanalen. På snoren bandt jeg et stykke elastik fast på midten for at gøre snoren elastisk. 

 

Hvis du vælger at sy projektet og lægger det ud på de sociale medier, må du meget gerne tagge os med.

 

Jeg glæder mig til at se dine projekter!

 

Marie Eivik

I Maries syrum

Vis
Ikke på lager
6 395,00 DKK

TIPS: Mønsteret jeg brukte heter “Sporty Spice” av Svenska Mönster. Du finner det her.