fbpx

Tipi til både leg og afslapning

Sy en tipi

Sy et telt til børnene. Det er nemt at folde sammen og opbevare. Du kan f.eks. anvende det i haven eller på stranden. Hvis du laver et ekstra stort telt, kan det bruges som skygge for solen, til eftermiddagslure eller endda som omklædningsrum. Du kan også sy et strandtæppe og bløde puder for at skabe ekstra komfort.

Symaskineikon

Materialer og tilbehør

KAI Sysaks 5,5″

KAI Skræddersaks 10″

Knappenåle

Målebånd

Stof 6,5 m (vi anvendte kraftigt bomuldsstof)

4 m strop

6 stk. rundstave (25 mm diameter og 2,4 m lange)

Tipi ved stranden

01| Skær til

Skræddersaksen er et godt redskab til at klippe alle dele ud. Forestil dig et lagkagediagram, hvorfra du nu skal bruge fem lige store cirkeludsnit/trekanter. Du ska altså nu klippe fem cirkeludsnit ud med samme mål; det sidste cirkeludsnit består af 1 overdel og 2 åbninger, se skitse. Læg 1,5 cm sømrum til og 4 cm sømkant.

02| kast kanterne

Sæt en ny Organ Super Stretch-nål i overlockeren og tråd en 3-trådet kastesøm. Overlock med 3-trådet kastesøm (alternativt zigzag rundt langs alle delene med stingbredde 2 og stinglængde 4).

Sy tipi

03| sy cirkeludsnit til åbningen

Fold forkanten 2 cm 2 gange. Sy sømkanten med ligesøm. Placer den øverste del af åbningen ret mod ret med åbningsdelene og sy sammen for at danne et cirkeludsnit. Sæt stropperne i passende højde – en mod retsiden og en mod vrangsiden på begge sider af åbningen.

04| Sy alle cirkeludsnit sammen

Placer to cirkeludsnit ret mod ret og sy sammen med ligesøm. Sy alle cirkeludsnit sammen fra top til bund. Der vil være seks lange sømme og en masse stof. Sørg for at have et stort bord til projektet. Med Janome Skyline S3 har du et rigtig godt udgangspunkt for at komme godt i mål.

Tipi ved stranden

05| Sømkant og kanaler

Fold den øverste kant 1 cm to gange og sy sømkant hele vejen rundt. Fra vrangsiden sys yderligere en ligesøm et par cm ind langs hver søm, så der skabes en kanal til rundstavene. Mål efter, så kanalen har den rette størrelse til din rundstav. Fold kanten i bunden 2 cm to gange og sy sømkant hele vejen rundt. Træk rundstave i alle kanaler og bind et reb øverst, så alting forbliver på plads.

Tillykke!

Jeg håber, at du kunne lide sybeskrivelsen. Hvis du lægger et billede ud på de sociale medier, må du hellere end gerne tagge os med#Janomescandinavia #minjanome

Venlig hilsen,

Marie

Produkter i projektet

Ikke på lager

Elektroniske

Skyline S3

8 295,00 DKK

Overlockmaskiner

AirThread 2000D

8 595,00 DKK

SAKSE OG SKÆREUDSTYR

KAI Pro Saks (MS) 250mm

1 039,00 DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *