fbpx

Unik kjole til grillfesten

Overlockkjole

  Noget nyt til festen

Med Janomes overlockmaskiner kan du på kun et par timer sy en flot kjole, der er perfekt til de kommende grillfester. Når du syr tøj for første gang med en overlockmaskine, kan vi nærmest garantere, at du bliver afhængig af den. Der er ingen symaskine, der kan slå hastigheden på en overlockmaskine, sømkvaliteten og det færdige resultat. Ved at bruge rullesøm, en af overlockmaskinens uvurderlige sømme, er der ingen grænser for, hvor langt din kreativitet kan række.

Fladlock, rynkning og rullesøm

Overlockmaskinerne fra Janome og Baby Lock har flere trumfer i ærmerne end blot en 3- eller 4-tråds overlocksøm til syning eller kantning. Med din overlockmaskine kan du også sy fladlock og rynke stoffet.

Rullesøm er en anden meget velegnet overlocksøm. Den er perfekt til foldning af tynde stoffer – uanset om det er på ærmer, kjoler, slør, flæser eller andet.

Hvorfor ikke anvende rullesøm som en synlig dekoration? For at opnå en bølget effekt, er det vigtigt at stoffet er elastisk. Her har jeg anvendt et tyndt, elastisk strikstof. Indstil overlockmaskinen med en kort stinglængde på 1 og differentialen på 0,5. Hvis resultatet ikke er bølget nok, kan du hjælpe til ved at holde stoffet helt udstrækt (en hånd foran og bag trykfoden), mens du transporterer stoffet. Træk ikke stoffet ud af transportøren, idet nålen så kan gå i stykker.

Grillmiddag

Fra tunika til kjole

Hele forsiden af kjolen er skåret ud i ét stykke. Stoffet foldes og sømme sys på kanten, uden at bruge kniven, for at forhindre, at stoffet frynses. Når du syr flere rækker rullesøm, er det vigtigt, at du har det samme mellemrum mellem sømmene. For at opnå det bedste resultat, anbefales det at lave en syprøve med flere rækker rullesøm, så du finder frem til den ønskede afstand mellem rækkerne.

Den nemmeste er først at færdiggøre selve stoffet og derefter klippe delene ud. Hvis du vælger først at klippe delene ud, skal du huske at tilføje ekstra længde på ærmerne og for- og bagsiden, idet rullesømmene bruger ekstra stof, hver gang du syr en række. Vi har brugt Svenska Mönster 1H-04 til kjolen; en smuk tunika, som vi har lavet til en kjole.

En enkel og nem måde at lave sin egen kjole, hvor et stykke almindeligt stof forvandles til en interessant og super stilfuld kjole.

Jeg håber, du blev inspireret til at sy din egen kjole. Held og lykke med projektet. Husk at tagge os, hvis du deler resultatet på de sociale medier – vi elsker at se, det du syr! Anvend #minjanome og #janomescandinavia eller tag os med @janomescandinavia.

Varme hilsner,

Marie

Produkter i projektet

Overlockmaskiner

MyLock 644D

4 495,00 DKK
Vis
Ikke på lager

SYMASKINETASKE

Grå/Sort overlocktaske

398,00 DKK

Designer (overlock)

Overlocktråd Tapa

29,00 DKK